Cyklotrasa k sútoku Hornádu a Torysy

Začať môžeme v podstate hocikde v Košiciach pri Hornáde. Podstatné miesto na trase je Krásna nad Hornádom. Tam prejdeme na ľavý breh Hornádu, teda opačný než po akom ideme trasu do Skároša.


View Larger Map

Táto trasa nieje nijak značená, ale v celej dĺžke je to udupaná poľná cesta po brehu. Hornád je v miestach za Krásnou veľmi pekný, vytvára rôzne zákutia, je rajom vodného vtáctva. Pohyb ľudí je tu minimálny keďže sa tade nedá nikde dostať. Po pár kilometroch sa dostaneme na sútok Hornádu a Torysy. Pekne tu vidno ako sa miešajú dve odlišné farby vody.

Je to pohodová trasa po rovinke, zvládnete to aj na slabšom bicykli. Bol som tam asi trikrát z toho dvakrát som zmokol, takže odporúčam vybrať si dobrý deň. Alebo podľa hesla: Neexistuje zlé počasie, je len nevhodné oblečenie. - dobre sa obliecť.

O tom čo si obliekať na bicykel si povieme niekedy nabudúce.

1 komentár:

Dana povedal(a)...

Ahoj, výborný blogg.
Práve sa chystám vysadnúť na bicykel, vyraziť niekam von. Mám priateľov v Bohdanovciach, tak skúsim "vymyslieť" nejakúkú cestu mimo hlavných ciest. Dúfam, že neskončím v poli... Inšpirujem sa Tvojou cestou k sútoku Hornádu a Torysy a potom...sa uvidí..
Dana