Zdoba, Krasna

Dnes si prejdeme okruh prevažne po ceste. S malými deťmi tresu neodporúčam absolvovať, po ceste totiž jazdia autá hoci trasa vedie miestami s minimálnou premávkou.
Začneme pri železničnom učilišti. Šliapeme smerom na Furču po starej Sečovskej ceste. Je to momentálne náročné, kôli prebiehajúcej výstavbe, ale dá sa to zvládnuť. Jak sme tesne pod Furčou, zabočíme hore doprava k benzínovej pumpe. Od pumpy ideme krížom cez hlavnú cestu na cestu do Zdoby. Ešte tento krátky úsek do kopca a je to posledný kopec nášho okruhu. Hore si oddýchneme, tento kopec zdolá aj tých zdatnejších a môžeme sa pustiť dole kopcom do Zdoby. Po tejto ceste nejazdí veľa áut. Pozor si dávajte v prudkých zákrutách, cesta nieje najlepšia. Toto je najrýchlejšia časť cesty. V Zdobe odbočíme doprava na Košickú Polianku. Nasleduje cesta údolím rieky Torysy, ktorá je po pravej strane. Pred Poliankou stočíme doprava a pokračujeme po hlavnej ďalej na Krásnu. Dookola vidíme Slanské vrchy, kam sa vydáme niekedy nabudúce. V Krásnej pri kostole odbočíme vpravo a pokračujeme stále rovno až dôjdeme k mostíku cez Hornád. Prejdeme ho a pokračujeme vpravo, popri Hornáde. Celé sídlisko Nad Jazerom prejdeme po tomto chodníku pri Hornáde, pokračujeme ďalej popri splave, stále rovno pri Hornáde, až dôjdeme nazad k železničnému učilišťu. Celá trasa má okolo dvadsať kilometrov a dá sa zvládnuť za dve hodinky.

2 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

V Zdobe do prava na Košickú Polianku asi len ťažko odbočíš kedže tam normálna cesta nevedie.Musíš až do Bystera, ak ideš asvaltovou cestou. Odbočíš až pri obecnom úrade dalej v obci Byster.

Martin povedal(a)...

Jasné myslel som Byster, tie dediny sa mi už zlievajú do jednej.