Cyklotrasa pri Hornáde v Košiciach

  Dnes vám popíšem veľmi populárnu cyklotrasu. Je to relatívne krátky úsek pri Hornáde. Veľmi populárne miesto, hlavne preto že tam niesú žiadne autá a trasa nekrižuje žiadnu cestu. Skrátka ideálne miesto, kiež by takých miest bolo čo najviac. Začneme pri splave na sídlisku Nad Jazerom.


Ja viem, ako štart je to miesto dosť ďaleko snáď z hocikade okrem Jazera, ale pre popis trasy je to v pohode. Z parkoviska vylezieme na cestičku ku Hornádu a môžeme štartovať.

Krásna cestička, asfalt, dostatočne široká aby zvládla nápor hlavne počas horúcich letných dní.

Reštaurácia Pláž, jediné miesto kde sa môžete občerstviť, sedí sa vonku aj dnu, pohodička.

Popod most pokračujeme ďalej.

Zákruta, tu je občas celkom smrad lebo tu nablízku chovajú ovce.

Koniec dobrého asfaltu, korčuliari sa tu otáčajú bo ďalej je to už bez asfaltu, len betón. My na bicykloch pokračujeme ďalej, okolo splavu

až pod most.

Tu odporúčam otočiť to nazad. Dá sa samozrejme pokračovať aj ďalej, ale o upravenom chodníčku sa nám môže len snívať. Existuje vraj projekt podľa ktorého celú trasu Hornádu v Košiciach lemuje takáto cyklo/korčulo trasa ale neverím že to niekedy bude hotové.
Tak nasadať a vyraziť.
V prípade že ste tam už boli, napíšte mi kľudne do komentárov či sa vám páči takýto popis trasy a či na ňom je čo vylepšiť.

7 komentárov:

Anonymný povedal(a)...

cyklotrasa pekne popisana aj pofotena...ale nehnevaj sa na mna, ktory normalny cyklista tam chodi?? este tak mozno s detmi, alebo ak je z jazera, tak tadial prechadza...

Martin povedal(a)...

Anonymný: čudoval by si sa, denne tam som bo tamaď chodím na bajku do práce, a stretávam tam často tých istých ľudí. Proste keď si chceš zajazdiť a nevyhýbať sa autám, brzdiť, skákať a tak, je to v pohode len ta takej cestičke ako je táto.

Anonymný povedal(a)...

Je to veľmi krátka trasa... Ale tvoj opis je fajn :))) Nepodujmeš sa opísať niektorú z cestičiek v lese? Sú skorej na terénny bicykel ...ale zato sú oveľa dlhšie a krajšie.

Anonymný povedal(a)...

no tuto stranku som nasla len nahodou, ked som hladala nejake trasy pre biky... ale tiez sa priklanam k tomu, ze ta asfaltka sluzi tak na presun niekam inam a chalaniskam, mozno aj slecnam, neviem, co chodia skakat na tie kopceky. Ja osobne sa tam chodim korculovat a jakozto mam MTB, tak jedine ze sa potrebujem presunut niekam, inak asfaltky neznasam. A clovek chodiaci, este som tam teda okrem tych kopcov na skakanie nevidela ziadnych bikerov co by chceli skakat niekde priamo na tej ceste...asi je to preto, ze ani nemozu pri mnozstve korculiarov...ale inak je paradne popisana aj pofotena, takto by si mal urobit aj ine trasy a bolo by to super :D Lu

Anonymný povedal(a)...

Je to fajn trasa ale ako je tam povedane nedokoncena a je zle ze z nadjazdu sa mu ist pri odstavenych vlakoch az ku miestu kde je preruseny plot lebo niekdy tam je rozbite sklo a tiez to ma nedostatok ze prideme ku splavu co nieje ani polka sidliska nad jazero a potom iba pomedzi bloky po chodniku sa vyhybat ludom.

Anonymný povedal(a)...

Ak pôjdete opačným smerom od Colnice dostanete sa až ku mostu pre peších v Krásnej. Síce od Splav sa ide chvíľu medzi blokmi a potom poza bloky okolo Obchodnej akadémie na Polárnej a MÚ Nad Jazerom, popri škole na Dneperskej, kde sa môžete občerstviť a posilniť v cukrárni a veselo pokračovať až do Krásnej.

Anonymný povedal(a)...

... včera som vzhliadol novy asfalt uz aj pod mostom pri SOU Zeleznicne, toz idem to dnes otestovat na longboarde :-P a fotky doplnim na FB